Turboinstitut spašava tuzlansku Livnicu?!

Bez autora
Sep 18 2011

Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici prihvatila je finansiranje izrade studije izvodljivosti za Livnicu čelika Tuzla, koja bi trebala biti osnov za provedbu projekta "Nova Livnica Tuzla". Resorno ministarstvo donijelo je odluku o odobravanju 70.000 KM Livnici čelika za izradu studije izvodljivosti radi rješavanja problema poslovanja, uključujući i problem sadašnje lokacije fabrike. Turboinstitut Ljubljana dostavio je pismo namjere i pokazao interesiranje za zajedničko ulaganje u izgradnju nove, savremene i ekološki prihvatljive livnice na novoj lokaciji koju treba osigurati Vlada TK. Ocijenjeno je da prije ulaska u konkretne razgovore treba uraditi studiju izvodljivosti pod nazivima "Projekat nove Livnice" i "Pozicija postojeće Livnice s aspekta mogućeg zajedničkog ulaganja". Nekadašnji gigant iz Tuzle godinama je u ozbiljnim problemima poslovanja, blokade računa, neizmirenim obavezama i gubljenjem strateških kupaca. Kao i većini tuzlanskih fabrika, Livnici prijeti stečaj.

Turboinstitut spašava tuzlansku Livnicu?!Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici prihvatila je finansiranje izrade studije izvodljivosti za Livnicu čelika Tuzla, koja bi trebala biti osnov za provedbu projekta "Nova Livnica Tuzla".

Resorno ministarstvo donijelo je odluku o odobravanju 70.000 KM Livnici čelika za izradu studije izvodljivosti radi rješavanja problema poslovanja, uključujući i problem sadašnje lokacije fabrike.

Turboinstitut Ljubljana dostavio je pismo namjere i pokazao interesiranje za zajedničko ulaganje u izgradnju nove, savremene i ekološki prihvatljive livnice na novoj lokaciji koju treba osigurati Vlada TK.

Ocijenjeno je da prije ulaska u konkretne razgovore treba uraditi studiju izvodljivosti pod nazivima "Projekat nove Livnice" i "Pozicija postojeće Livnice s aspekta mogućeg zajedničkog ulaganja".

Nekadašnji gigant iz Tuzle godinama je u ozbiljnim problemima poslovanja, blokade računa, neizmirenim obavezama i gubljenjem strateških kupaca.

Kao i većini tuzlanskih fabrika, Livnici prijeti stečaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik